Aapjes kijken

Lieve allemaal,

Ik hoorde dat het weer in Nederland een stuk frisser is geworden.. Heel vervelend dat ik nu samen met Maurits op Bali zit haha. Maar we denken jullie hoor, vooral als we lekker met een biertje op het strand tot diep in de nacht van de zee (geluiden) mogen genieten hihi. Heerlijk!

Maar voordat we op Bali kwamen zijn we eerst nog in Bukit Lewang geweest en ik kreeg meteen een soort van deja vu van de Robinson Crusoe opzitavond van Yassassin met al die apen geluiden :) bizar om dat zo in het echt te horen, maar heel rustgevend geluid. We zijn daar 2 nachten geweest. Toen we aankwamen hebben een we jungle dagtocht geboekt voor de volgende morgen, met vertrek om 8.00 uur, en kregen we als advies om lekker te relaxen en krachten te sparen. Prima. Van een klein Indonesisch vrouwtje (mama Bibi) hebben we een full body massage gehad (nee niet met happy ending, dat wil je niet haha), maar ontspannen waren we daarna wel. En toen de volgende dag de tocht. Het begon mooi. Poncho en regenjas mee? Neuh hoeft niet, en anders worden we maar nat... Naief? Mhaw.. misschien een klein beetje.. Nou dat hebben we geweten..!
Het begon met een steile trap omhoog de jungle in, op zoek naar de eerste apen. Tomas monkeys vlogen ons al gauw om de oren, mooi om ze te zien springen en spelen. En het geroep van gibbons om vrouwtjes te lokken (voelde me natuurlijk meteen aangesproken, weet Maurits ook wat ie moet doen haha). En toen, oerand oetans. Een moeder en een kleintje. Wat ontzettend gaaf. Hoog in de bomen kwam de moeder nieuwsgierig naar beneden, nouja eigenlijk puur alleen om te ontbijten, want onze gids had aardig wat fruit mee. Bizar om op een gegeven moment op amper een meter afstand van zo'n dier te staan. We mochten haar ook voeren en natuurlijk op de foto. En poseren dat deed ze. Het kleintje kwam ook nog even om de hoek kijken, om daarna weer in de bomen te spelen. En toen gingen we verder, gevolgd door een grote groep makaken, op zoek naar meerdere oerang oetans. En de mina, de gevaarlijkste die gewoon op de grond leeft ipv in de bomen.. Maar het mocht niet meer baten. Na een indrukwekkende tocht door de jungle (de natuur is echt prachtig), begon het na een ongeveer 3 uur klimmen en klauteren ineens behoorlijk te waaien. Geen goed teken zei onze gids.. En ja hoor, toen begon het. Regen. Het kwam met bakken uit de hemel. En niet even 10 minuutjes, maar uren lang. Nat geworden? Ach een beetje maar, of eigenlijk, een beetje doorweekt haha. Het enige jammere was dat we eerder terug moesten vanwege de regen en dat we uiteindelijk niet meer konden raften naar de Eco lodge (waar we verbleven) omdat de rivier te wild was. En we hadden medelijden met de mensen die gingen overnachten, want dan is zo nat in de jungle niet heel relaxed en bovendien gevaarlijk, dus midden in de jungle blijven kan niet en apen zijn dan ook nergens te bekennen. Maar ondanks alles was het wel echt heel gaaf!

En vrijdagavond zijn we op Bali aangekomen in het Matahari guesthouse. En zaterdag meteen voor het eerst op een surf plank gestaan! Zeker leuk om te doen. Kreeg surfles van een of andere neger uit Oost Timor. Moet nog wel de skills meer onder controle krijgen (logisch natuurlijk), maar staan en een beetje gaan lukt al. Komende dagen maar wat meer oefenen, maar vandaag hebben we gewoon lekker in de zon gelegen. Wel echt leuk om al die surfers en mensen bezig te zien (met name 2 fatsige chinezen die er niks van bakte op hun surfplank, geniaal). En verder hebben we tot nu toe tot diep in de nacht heerlijk op het strand gezeten met halve liters Bintang. Zo chill dat dat hier gewoon kan en mag. Morgen kijken bij de immigratiedienst of we ons visum kunnen verlengen en verder hebben we nog niet echt een plan, naast bijkleuren (we zijn serieus nog te bleek haha) en surfen natuurlijk. Maar van Bali willen we zeker wat zien, dus dat komt wel goed, genoeg te doen. Zie alvast wat foto's in het andere album!

Oja en mam, bij elke golf moet ik aan je denken, de noordzee is hier niks bij. Misschien moet je toch met pap een keer een verdere reis maken om mooie stranden en golfslagen te zien!

Groetjes vanuit de andere kant van de wereld!!
xxxx

Laatste foto's

Reacties 4

Tessie 04-11-2012 16:31

Ik zal wel niet beginnen met hoe je orang oetans schrijft
Maaar volgens mij heb je het nog steeds naar je zin! Logisch..
En vet zeg, die apen! Had al wat foto's bij Maurits gezien op facebook, nice!
Succes met surfen en met bijkleuren!

P.S. haha, zie je pap en mam al door de jungle lopen, hahaha..


papbab 04-11-2012 17:56

nou, dat is weer een prachtig verhaal. die verre reis komt er misschien nog wel eens, die jungle zie ik wel zitten, wat een prachtige natuur!!!! maar je moeder met die golven dat weet ik zo net nog niet......
volgende week hier Ganzenmarkt, altijd leuk en goed voor de horeca!!
slecht voor de portemonnee, maar ja een potje hockey en daarna een bodem met erwtensoep en dan kleintje ganzenmarkt misschien...wie weet....tot schrijvens maar weer schatten!!

Steef 05-11-2012 09:28

Froukie!!!

Wat gaaf zeg!! Die aapies en de jungle, te mooi, jammer van de regen, maar de rest maakt dat weer goed! Ik waan me ook alweer terug op Bali als ik jullie foto's zie, heerlijk om een beetje te surfen en die idioten te zien klooien terwijl je zelf van je Bintang geniet, mooi! Geniet van het mooie eiland!
Kuskus

Ruth 05-11-2012 14:09

Hee nicht, ziet er goed uit! Maak je ook wel surffoto's?? Ik wil natuurlijk wel bewijs zien hè xx

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer