Back to real life

En toen waren we alweer anderhalve maand terug in Nederland, terug in Amsterdam, terug bij mn lieve vriendje, terug bij familie en vrienden.. En back to real life. Ik had beloofd om nog wat laatste foto's up te loaden, bij deze dus, en daar leek een voor nu 'laatste afsluitende blog' me gepast bij. En die heb ik zoals jullie zien behoorlijk uitgesteld haha. 

Ja, hoe was het om weer terug te zijn... Het moment op schiphol, dat je zusje je appt, 'ik zit nog in de trein, owee als je voor ik er ben die schuifdeuren al uit komt', dus ik keurig wachten en degenen die op me wachtte zich afvroegen waar ik bleef (ze hadden me mn tas al zien pakken) en dan uiteindelijk het moment dat je die schuifdeuren uit komt... Nee thank god geen camera ploeg op me snufferd haha. Maar wat was het leuk om iedereen weer te zien! En wat was ik gebroken.. Meer dan 24 uur in het vliegtuig, dat is LANG. Het kon me niet snel genoeg gaan. En wat is Hong Kong toch een verschrikkelijk saai vliegveld als je half slaap dronken rond dwaalt omdat je jezelf moet wakker houden omdat je je vliegtuig niet wil missen bij de overstap..  Maar wat heerlijk om 14 uur later weer vertrouwd tegen Maurits aan op de bank te liggen.

Ik heb wel moeten wennen... Het is toch raar om ineens weer terug te zijn. Dat Maurits en ik niet meer samen in Indonesie zaten en dat het gewone werkende en studerende leven weer begint ofwel alweer begonnen is... En dat ik even geen eigen woning had. Vrijwel meteen nadat ik terug was ben ik begonnen met schilderen en opknappen van mn nieuwe eigen studio, want er moest wel even wat gebeuren (voor wie het nog niet wist, ik ben dus verhuisd :p). Maar dat is gelukt! Na een maand bij Maurits en Bas in huis gewoond te hebben (jongens, bedankt, was top), zit ik nu alleen in mn studio in het centrum van Amsterdam. Wat wil je nog meer.. :) Ik zag er eerst wel even tegenop, na een maand weer vertrouwd bij je vriendje gezeten te hebben, is het toch raar om ineens weer alleen te leven. Maar het sociale leven is weer opgepakt en het is maar 15 min fietsen naar Maurits. Prima!

Naast een beetje werken de afgelopen weken (want ja het geld is echt op....), ga ik over anderhalve week beginnen met mijn master, namelijk stage lopen bij het Hersencentrum voor 6 maanden en daar heb ik zin in. Gevolgd door scriptie en de mastervakken vanaf sept. Maar eerst moet de bachelor nog even gehaald worden en ook daar begin ik in april mee (leuk, statistiek.... joepie). Dus dat wordt nog even aanpoten...

Ik ben overigens super blij en trots op mezelf dat ik deze reis gemaakt heb. Want 7 jaar terug had ik dit nooit gedacht... Ik raad het ook echt iedereen aan, als je ooit de tijd en het geld ervoor hebt.. GA, echt ga... Het is een ervaring, beleving en later een herinnering die je nooit zal vergeten.

Helaas komt aan alles een eind, zo ook aan deze blog.. Ik wil jullie bedanken voor het lezen en alle leuke berichtjes die jullie geschreven hebben. Ik vond het heel leuk dat jullie zo enthousiast waren. 
Plan voor het komende jaar.... Mijn tweede studie maar eens afronden :) wordt wel een keertje tijd na straks 8,5 jaar studeren haha. 

En wie weet tot ooit een volgende blog.. want één ding weet ik wel, reizen blijf ik zeker doen!!

Tot ziens. Veel liefs, Froukje

Laatste foto's

Reacties 3

Hans en Nardi 17-03-2013 09:26

Ha Froukje, fijn dat je het zo naar de zin gehad hebt! En dat we mee mochten reizen!
Het ga je goed met een jaar studie, Maurits, familie, vrienden (mag ook in andere volgorde).
Groetjes, Hans en Nardi.

Michelle 17-03-2013 09:45

Lieverd!
Je hebt iets zo fantastisch en stoers gedaan, dat pakt niemand je meer af!
Ik ben blij dat je terug bent, we gaan dit komend jaar er doorheen slaan, met genoeg leuke, ontspanning tussendoor. Om te beginnen, deze vrijdag .
En je hebt een eigen studio in hartje A'dam en top stage, de wereld ligt aan je voeten(in NL dan)
Dikke kus, kanjer!

Lisa 17-03-2013 13:45

Leuk dat je nog even een blog hebt geschreven! Echt een hele ervaring heb je en wat jammer dat er altijd weer een einde aan komt. Maar je hebt zeker iets moois om op terug te kijken! En ik vind het heel leuk dat je weer terug bent! Dikke kus

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer