Het begin deel 2

Hee lieve allemaal,

Het is eerste berichtje vanuit Cairns. Ik zit hier nu op mn kamer op de grond een boterham te eten, met de laptop van een van mn roomies op schoot (zit op een party kamer met 2 Canadezen en 2 Duitsers, waarvan 1 ander meisje). Wat een mensen, gister keihard drankspelletjes zitten spelen, onze helemaal kamer vol met andere lui van de gang, wel lachen. Want tsja, je moet wat als je hier 2 weken zit (alla Canadezen) haha.

De vlucht hierheen was wel prima. Een enthousiaste taxi chauffeur die me 's nachts naar het vliegveld bracht. Vlucht naar Sydney 3 stoelen voor mezelf, dus kon 'lekker' liggen. En ik heb nog nooit zo'n brede gespierde steward gezien.. Serieus, deze vent was huge, leek wel een body builder. Maar ik ben inmiddels tot de conclusie gekomen dat alle Australische mannen nogal veel in de sportschool staan.. maar goed. Daarna naar Cairns lekker Ice Age 3 zitten kijken (serieus leuke film) en bij landing hockeyvelden gezien! Ik wist trouwens uberhaupt niet wat ik van het landschap moest verwachten en was verrast door alle bergen hier. Later met een shuttle bus naar Gilligans backpackers hostel.

Bij aankomst hier moest ik even wennen (schijnbaar heb ik daar vaker last van, he Maurits haha :p). Zat eerst op een kamer met een chinees meisje, wel aardig, maar niet heel boeiend. Het is dan toch raar om 's avonds alleen de bar in te lopen en te kijken waar je gaat zitten met je drankje. Maar iedereen is heel vriendelijk en begint snel een gesprek. Ik moet sowieso wennen aan het hele 'alleen zijn' gebeuren. Ik ben altijd gewend geweest dingen met andere mensen samen te doen. Nu mag, nouja moet, ik al mn eigen keuzes maken en beslissen wat ik wil. Moet zeggen dat dat toch wel goed voelt. Ik moet nog wel even mn draai erin vinden (ik kan nogal switchen van keuzes maken, weet Mau ook alles van haha). In plaats van 2 nachten blijven zijn het er al 4 geworden, en het plan om naar Airlie Beach te gaan vanavond heb ik ook al gewijzigd. Maar dat is misschien maar goed ook, anders zou ik een hoop missen.

Gister bij de Great Barrier Reef cruise een Duits meisje ontmoet met wie ik waarschijnlijk naar Magnetic Island ga, waar de 29e een full moon party is (dus Marliek, ga in het Australie, als het nog niet volgeboekt is, eventjes dunnetjes over doen haha). Vandaag even checken. Wel leuk! De eerste volgende stop zou dan Townsville zijn. Anyway, de cruise was heel leuk! Moesten 7.30 uur al aanwezig zijn bij de terminal om je in te checken en de boot vertrok een uur later. Ook hierop net niet zeeziek geworden, maar veel mensen hadden het moeilijk. Je kon zowel snorkelen als proberen te duiken, dus ideale kans om dat laatste te proberen. En dat heb ik gedaan. Eng vond ik het wel in eerste instantie. Bang dat ik mn oren niet kon klaren of claustrofobisch zou worden. Maar uiteindelijk nergens problemen mee gehad, het was juist super leuk! Wel kort, maar 20 min en maar 1 duik gedaan vanwege de kosten, maar als nog. Ik moet wel zeggen dat ik Great Barrier Reef qua koraal en kleuren nogal vond tegenvallen. Het was allemaal dof en sommige plekken zelfs dood (maarja wat wil je als honderden toeristen per week dat koraal gebied door zwemmen). Maar mooie vissen zeker! En nemo gespot! En in de verte zelfs een zeeschildpad gezien, maar helaas te laat om een foto te maken en te spotten in het water. En ik heb tijdens het duiken zo'n enorme schelp aangeraakt (denk meter breed), waarvan het lijkt alsof ie golvende lippen heeft, die dicht gaat als je het aanraakt. Geen idee hoe het heet, maar wel gaaf om te zien. Geen parel gevonden helaas haha.

Maar zoals het er nu uit ziet, morgen richting Townsville met de German girl, maar dat gaan we (ik) vandaag even uitzoeken.

Ik heb het tot nu toe heel erg naar mn zin, leuke kamergenoten nu, want omdat ik langer wilde blijven in dit hostel moest ik switchen van kamer (dat heb ik geweten dus haha) maar wel een gezellige boel. Ik mis jullie wel allemaal en Maurits, jou natuurlijk helemaal...! Gelukkig ben je veilig terug in NL aangekomen.

Tot snel! En thnx voor de reacties, leuk!
Liefs xxxx

Ps. Foto's uploaden lukt niet op deze laptop, dus doe ik later een keer!

Laatste foto's

Reacties 4

Jacqueline 25-11-2012 09:44

Hoi Froukje.
Je hebt een prachtige manier van vertellen. Het is leuk om je verhalen te lezen. Zo te lezen heb je het ook prima naar je zin. De plekken waar je het nu over hebt klinken me bekent in de oren omdat je Jeroen er ook is geweest. Straks kunnen jullie je ervaringen van Downunder een beetje delen.
Ik weet dat je het er vaak over had dat vrienden en bekenden van je al zo veel van de wereld hadden gezien maar jij hebt straks ook een heel stuk van de wereld bewandeld en allerlei verschillende culturen / mensen leren kennen. Je weet straks dus wat het is .
groetjes van Jacqueline

Leendert en Cor 25-11-2012 14:12

Ha froukje, mooie reis
We genieten van de verhalen
Leendert en Cor

Marlieke 25-11-2012 22:14

Heeeee Frouk!!

Heel raar om nu alles in je eentje te moeten ondernemen idd, maar dat gaat je vast lukken. En zo te horen al veel contacten gemaakt, leuk! Vet die fullmoonparty! Haha ben benieuwd :p
Tof dat je hebt gedoken, moet je echt proberen nog een keer wat langer te doen

Geniet ze nog!! kus

papbab 06-12-2012 23:00

weer heerlijk dit gelezen te hebben....wacht op het vervolg en het contact wat we morgen zullen hebben..... je kan beter daar zitten dan hier, slechte voorspellingen voor morgen, storm met sneeuw, maar de weermannen en -vrouwen kennende zal dit meevallen als er van te voren gewaarschuwd wordt!!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer