Wohoo awesome!!

Hoi allemaal :)

Kerst komt steeds dichterbij.. Nog steeds is mijn kerstgevoel ver te zoeken, maar ik ga er met Ingeborg in Sydney vast wat moois van maken. Ik ben nu in Brisbane bij Natasha uit Zuid Afrika (met Nederlandse moeder), bij wie ik twee nachten kan logeren. Zij en haar broertje zijn nu aan het werk, dus kan ik mooi even rustig eindelijk foto's oploaden en nieuw berichtje typen.   

Volgens mij was ik gebleven bij de Whitsundays. Die dag moest ik nog overbruggen in Airlie Beach om 's avonds de nachtbus naar Hervey Bay te pakken. Ik heb de middag met een Engels kamergenootje bij de lagoon liggen chillen, om vervolgens eind van de middag onverwachts en impulsief mee te doen aan een, jaja, bikini contest!! Haha eens in de zoveel tijd moet ik gewoon wat geks doen en schijnbaar was het weer zover. De reden waarom ik mee deed.. omdat de winnaar 1000 dollar kon winnen. Dus waarom niet proberen? Toch niks te verliezen en zou het geld goed kunnen gebruiken.. En mocht het rampzalig verlopen, ik zou die avond toch vertrekken haha. Dus 5 min voor dat de contest begon (ook overgehaald door anderen), vragenlijstje ingevuld en hop naar de andere meiden.. Zag ik eruit alsof ik recht van het strand kwam (wat ik zo was ghehe), met het haar vast zoals ik die ochtend brak was wakker geworden, zonder make-up, op slippers, zag de rest er netjes opgemaakt uit, klaar om op hoge hakken de rode loper te bewandelen. Goed, nou ik kan nu toch niet meer terug, dus toe maar dan dacht ik.. Eh wat moet ik ook alweer doen? Oja, rondje lopen om publiek heen richting de jury en vraag beantwoorden.. Goddank was er champagne om de toch inmiddels wat zenuwen te onderdrukken. Gelukkig was ik niet de enige die zenuwachtig was.. Hop nog een glaasje dan maar... En nog een, waarom ook niet. Ik droeg toch geen hakken. Als nr 12 als laatste was het eindelijk zover. 'And here she issssss, Froggggyyyyyy' (want tsja, de presentator Froukje proberen te laten uitspreken leek me niet zo handig haha). Hoppa lopen maar, oja om de tafels heen, richting de jury.. of ik wilde dansen, nou voorruit dan maar.. En wat is het gekste dat ik ooit gedaan heb? ..En toen mocht ik weer af.. Uiteindelijk mochten we met zn allen nog een rondje lopen en werd de winnares bekend gemaakt... Vanaf het moment dat ik de kamer binnen stapte en aantal (nee niet allemaal) mooie meiden zag wist ik al dat de kans klein was.. Nee ik had dus niet gewonnen haha, maar het was weer een hele ervaring om te doen en ook leuk! Niet geschoten altijd mis, toch?   

Lichtelijk aangeschoten de nachtbus naar Hervey Bay heb overleefd, maar dat ik nu uitgerust aankwam, nee.. Gelukkig was de Woolshed een prima hostel en ging ik samen met Rosa (Duitse uit kamer), Inge en Sara ook uit Amsterdam (die ik in Magnetic Island ontmoet had) de volgende dag naar Fraser Island. Geen van allen wisten we wat ons precies te wachten stond, het enige wat we hoopten was dat we zelf in een jeep mochten rijden. Helaas stond er bij aankomt een grote bus op ons te wachten inclusief de enthousiaste gids Kirsty, dus daar moesten we het mee doen, samen met 25 andere toeristen. Oja plus een kleine filmploeg en schijnbaar twee Koreaanse celebrities die voor een backpacker show aan het filmen waren, alla onze Chris Zeegers en Floortje Dessing, maar dan wat minder professioneel. Hilarisch! Achteraf was de tour prima en Kirsty was enthousiast in vertellen. Fraser Island is bekend van het jeep rijden over de zand wegen (hokkend en stotend) en het strand, wilde dingo's, creeks en meren. Super gaaf! Fraser bestaat namelijk alleen uit zand, dus verbazendwekkend wat voor natuur daaruit voort gekomen is. Van dantree rainforest met enorme bomen, tot bossen, meren, van alles. AWESOME! (wat het stopwoordje van onze Kirsty was). 's Avonds lekker met zn allen gegeten, gedronken en enorm gelachen met Inge Sara en Rosa, lagen we toch op tijd in bed, want we waren kapot. Nadat we dachten onze eerste aardbeving mee te hebben gemaakt (want uit het niets trilden de deur en onze stapelbedden), gingen we slapen. Aardbeving bleek helaas iets anders onbekend, want volgens Kirsty kwamen er geen aardbevingen voor in Australie.. he jammer, was een mooi verhaal geweest. Anyway, de tweede (en laatste) dag was het weer helaas wat minder (wat zullen jullie nu een medelijden met me hebben haha), maar achteraf was dat nog niet eens zo erg. De zee was zo wild, dat was echt geweldig om te zien. Lange rijen met woeste golven werkte bijna hypnotiserend vanuit de rijdende bus. Onverwachts hebben Inge en ik nog een vliegtuig tripje gemaakt boven het eiland, heel gaaf! En wilde dingo's gezien. En later met iedereen liggen chillen in de champagne pool. 's Avonds kregen we opnieuw een maaltijd, waarna we met de ferry terug gingen naar het vaste land, voor 1 nachtje Hervey Bay, om de volgende ochtend vroeg de bus te pakken naar Noosa.  

Noosa is echt een super leuk plaatsje. Helaas heb ik er weinig van gezien en er maar 2 nachten geweest, omdat ik alles al geboekt had t/m Sydney. Bewust, want alles in Surfers Paradise en Byron Bay (waar ik na Brisbane heen ga) was al bijna volgeboekt en ik wilde niet in de problemen komen met  geen hostel kunnen vinden of het dubbele moeten betalen. Dus tsja, keuzes. Maar toen ik in Noosa rond liep kreeg ik voor het eerst een warm gevoel, met het idee van, als ik ooit in Australie zou wonen, zou ik best in Noosa kunnen wonen. Stel dat he... Maar goed, ik ben de dag na aankomst naar de Australian Zoo geweest van Steve Irwin, onze crocodile hunter. Daar een Nederlands meisje en Duits meisje (ja het stikt hier van de Duitsers) ontmoet en de rest van de dag mee opgetrokken. Van alles gezien, landschilpadden, kangoeroes, koala's (trouwens wilde koala's gespot op magnetic Island, volgens mij was ik dat vergeten te vertellen), olifanten, tijgers, verschillende soorten vogels, tasmanian devils en natuurlijk krokodillen. Echt groot vond ik de dierentuin niet, maar er werden shows gegeven, je kon dieren voeren en tours boeken, dus dat was leuk. En 's avonds bij het hostel zitten chillen en kletsen met andere backpackers. Echt bizar hoeveel mensen je ontmoet (of opnieuw weer tegenkomt). En hoeveel sommige mensen qua uiterlijk lijken op mensen die je kent vanuit Nederland, ook echt apart. En leuk hoe iedereen zn eigen verhaal heeft..   Maar goed, nu in Brisbane. Zo maar eens film kijken en als Natasha en Keith weer terug zijn richting de Valley voor een paar drankjes. Wel zin in. Maandag ga ik voor 2 nachten naar Surfers Paradise. Het Miami van Australie zeggen ze.. geloof ik.. haha. In ieder geval hoog bouw naast het strand. Doet me eerder denken aan Hong Kong, maar we zullen zien.   

Aangezien ik een beetje achter liep met het uploaden van foto's, maar daar nu de tijd voor had, zou ik zeggen, bekijk de mappen (ik heb een aantal foto's toegevoegd aan Cairns en daarna paar nieuwe mappen gemaakt, Whitsundays, Fraser Island en Australian Zoo) en krijg een kleine induk van wat ik allemaal gezien heb de laatste weken :) 

Ik ben nu trouwens al over de helft van mn totale reis.. gaat toch best snel. Extra van genieten dan maar!  

Veel liefs!  

Laatste foto's

Reacties 3

Kim 15-12-2012 13:16

He Froukje! Wat een toffe tijd maak je daar mee én zo herkenbaar! Op de planning dus ook nog Byron Bay? Prepare for that peacefeeling! Je waant je daar in een andere wereld vol hippies! En vergeet niet de vuurtoren te beklimmen; prachtig uitzicht én het meest oosterse punt van Oz! Enjoyzz! X

Maurits 15-12-2012 23:15

Dat ziet er nog steeds erg fijn uit schatje! Ik ben helemaal niet jaloers ofzo haha. Het kerstgevoel zal wel ff anders zijn daar, ik heb vandaag samen met Bas een kerstboom gekocht en slingers en ballen. Morgen maar is een poging wagen om de boom op te tuigen, haha kijken of het wat wordt. Het ruikt wel al lekker zo'n boom in huis! En heb je nog een foto van het olifanten voeren bij de australian zoo? Ben benieuwd hoe je surfers paradise en byron Bay gaat vinden, twee totaal verschillende werelden!

Veel plezier, spreek je snel!
Dikke kus!

Corfeitsma 16-12-2012 13:37

Hi Froukje,
Geweldige belevenissen, geniet ervan. Beeldend beschreven. Ik heb net je verhaal voorgelezen aan Leendert. Gefeliciteerd met de geboorte van je nichtje. Groetjes, Anneke en Cor.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer